svatba Agy a Bárta

Svatby, které jsou zde na blogu, jsou tu většinou proto, že stojí za to se o nich zmínit podroběji, a to z několika důvodů. Jsou krásné a zajímavé nebo něčím výjmečné. Svatba Agy a Bárta byla krásná a velmi dojemná a za zmínku stojí i pro netradiční svatební koncept a svatební program.

Jejich svatba byla tou svatbou, co vám nadlouho utkví v paměti. Nejenom proto, že se s Agy známe, ale především proto, že to byla prostě skvělá svatba. Plánování provázely drobné komplikace, které nakonec vyústili v netradiční pojetí svatebního dne.

Agy s Bártem chtěli svatbu na statku, a tam, kde může být na jednom místě obřad, hostina, párty a ubytování pro svatební hosty. Vybrali si Líšeňský dvůr na Vysočině, což není klasický venkovský statek jako z pohádky, ale je tam stodola, krásný dvůr a dostatečná ubytovací kapacita. Takže vše co si přáli.

Na výzdobu a svatební program si snoubenci připravili plno dekorací a her. Skvěle rozdělili dvůr do různých zábavných koutků a příjemného posezení.

Svatební program, to je jedna z věcí o které stojí za to se zmínit. Kromě různých her a zábavy měli nachystanou vtipnou slovní poznávací hru, formou otázek s cílem seznámit se s ostatními hosty. Hra nikoho neobtěžovala a naopak skvěle propojovala a seznamovala. Vzniklo mnoho vtipných situaci a uvolňující atmosféry. Popravdě nejsem příznivcem organizovaných her na svatbách, ale tato hra nebo spíš kvíz mě přesvědčil. Převážně tím, že se zapojit se mohl kdo chtěl a nešlo o nic organizovaného.

Přesný svatební harmonogram, byl pro svatební hosty předem trochu tajemstvím, kromě jedné informace – dostavit se nejpozději v 15 hodin. Tak se stalo, ale ještě předtím než se všichni sešli, užila si rodina komorní svatební hostinu.

Pří příjezdu hosty čekalo přivítání, kde svědkyně každého hosta přivítaly svatebním dárečkem a osobním dopisem od snoubenců. Tím se konečně všichni dozvěděli, že je čeká příjemné odpoledne s připraveným programem, jehož vrcholem bude svatební obřad při západu slunce. Svatební obřad byl dojemný a impozantní a opravdu při západu slunce i když už na poslední chvíli..

A to je další věc, o které se chci zmínit a která se zpočátku zdála, jako velká nepřijemnost. Obřad původně naplánovaný na 14 hodinu se kvůli komplikaci faráře musel přesunout na podvečer. Nezbývalo než vymyslet, jak uspořádat svatební harmonogram ke vší spokojenosti, jak zabavit svatební hosty a doladit další detaily. A nakonec to byla velmi příjemná komplikace!

Následná párty se přesunula do stodoly, kde už čekala kapela MP3, na dokonalé drinky Bar, který neexistuje a večerní raut.

Krájení dortu, první tanec a házení kyticí, to vše následovalo už ve stodole. A všechny čekalo, ještě plno dalších překvapení a to jak od novomanželů, tak i od svatebních hostů. A že se sejdou fotografové a dva členové kapely, kteří mají ten den narozeniny to nikdo nečekal…tedy kromě nevěsty, ta Veroniku a Jirku z 2foto překvapila dortem.

Tolik důvodů k oslavě 🙂

P.S. A není nad společnou snídani!

                                           

Million Bells: svatební koordinace // svatební obřad – vybavení, dekorace a květiny // svatební hostina – dekorace a květiny // sweet bar // ledňáky

Lokalita: Líšeňský dvůr // Fotograf: 2foto // Kameraman: Lukáš Vojáček // Make up & hair: Hana Čihánková // Svatební šaty: Kabelková & Oplocká // Svatební kytice: Kvítí z lesa // Motýlek ženicha: Bewooden // Hudba na obřad: Husak Quartet // Kapela: Kapela MP3

 

 

Sdílet